Info

 

Täältä löydät tarvittaessa apua, eikä ole koskaan pahitteeksi lukea sivua kokonaan hyvien vinkkienkin ja uuden tiedon takia.

Muistathan että kissat pysyvät kissoina, ja pysyä arvossasi, sekä kehityksessäsi (Esim. Kissasi ei voi saalistaa käärmettä, ellei sitä jo osaa).  Realistisuudella on myös rajansa, vaikka aivan täysin mielikuvitustahan täällä kaikki on.
Pisteitä saat tarinastasi 0-3/tarina.  Mitä paremmin seuraat kissasi luonnetta, kehität kissaasi ja myötäilet muiden tarinoita, sekä kissoille-sivun tietoja, sitä enemmän saat pisteitä. Myös tarinan sisältö, kirjoitusvirheet ja kuvailu ovat tärkeässä osassa.

Lista Info-sivun tiedoista:
             Kissaksi tulo
             Tärkeät ikätiedot
             Arvojärjestys
             Tehtävät
             Kissalaki
             Seremoniat
             Pisteet

Kissaksi tulo:

  1. Kun haluat jonkin kissan, lue sen luonne ja tiedot, jotta kissa sopii juuri sinulle.
  2. Pyydä kissaa vieraskirjassa ja muista mainita roolijanimesi/käyttäjänimesi! (Ei tarvitse olla oma nimesi)
  3. Muista myödätä muiden tarinoita, joten kannattaa lukea aiempia tarinoita. Näin luomme suhteita ja pelaaminen on kaikkien mielestä mukavampaa ja juoni kehittyy.
  4. Kirjoita väh. kerran kahdessa viikossa! (Ilmoita viivästymisestä)
  5. Myötäile myös Kissoille-osiossa olevia tietoja, kuten vuoroja ja säitä!

 

Me kissat uskomme Revontuliklaaniin, eli taivaalla loistavien valojen henkiin, jotka ohjaavat elämäämme ja kohtaloamme täällä. Heidän käpälissään on päätös jokaisen kohtalosta, sekä esim. saaliiden määrästä ja vuodenajan ankaruudesta. Heidän historiansa löytyy sivulistasta Info:n alta. Revontulien ilmestyminen yötaivaalle saa kissat aina hermostuneiksi, sillä taivaiden valot merkitsevät aina, että Revontuliklaanilla on jotain asiaa, mikä saattaa olla varoitus tulevasta, ohjeita eteenpäin yms. Yleensä Parantaja, Alfa ja/tai Näkijä näkevät seuraavana yönä Revontuliklaanin antaman unen, joka eroaa muista tavallisista unista, että siinä esiintyy esi-isien henkiä, uni on paljon todentuntuisempi ja selvästi kissan muistissa vielä aamulla.

Revontuliklaanilta olemme myös saaneet jokainen kissa horoskoopin. Horoskoopit antavat suuntaa siitä millainen luonteemme on, mutta lähinnä se määrittelee roolimme aikanaan Revontuliklaanissa, kun aika meistä jättää. Horoskoopit periytyvät yleensä vanhemmilta tai näiden vanhemmilta, kuten luonteetkin. Horoskooppeja on yhteensä 7 ja niistä löytyy lisää infoa Revontuliklaani-sivulta.

Tässä tärkeäitä ikä tietoja:

  • Kissat elävät täällä keskimäärin 15 vuotiaiksi
     
  • Kissat vanhenevat puolen vuoden välein (Mikäli kissalla ei ole syntymäaikaa, se vanhenee 10.4 ja 10.10)
    Ensimmäiset 4kk ikäännytään normaalisti, mutta siitä eteenpäin syntymästä puolen vuoden jälkeen kissa on täyttänyt vuoden
     
  • Kissat tulevat sukukypsiksi 1v:na, mutta kissalain mukaan naaras saa saada pentuja vasta soturi-iässä
     
  • Naaras-kissa kantaa pentuja hieman alle kuukauden
     
  • Pennut avaavat silmänsä n. 2pv:n ikäisenä ja saavat tällöin nimensä. Lihaa ne oppivat syömään n. 1kk ikäisinä
     
  • Kissa on oppilasiässä täytettyään 4kk ja saa tällöin mestarin, joka kouluttaa tästä soturin
     
  • 12v. kissa on tarpeeksi kokenyt ja vanha siirtyäkseen "eläkkeelle" eli tämän ei tarvitse osallistua lauman tehtäviin ja saa lauman kunnioituksen.
     


(©Kani_fani)

Kissojen arvojärjestys:
Laumassa on arvojärjestys ja ylempiarvoinen saa määrätä alempiarvoisia!

1.Alfa
Johtava kissa, joka päättää lauman asioista
2.Alfa 2
Alfan kumppani, joka päättää yhdessä kumppaninsa kanssa
3.Varajohtaja
Johtajia alempi, joka auttaa päätöksissä
4. Vanhi
12v. kissa jonka ei tarvitse enää tehdä tehtäviä
5.Kuningatar
Narttu, jolla on alle 4kk ikäisiä pentuja (Ei velvoitettu soturintehtäviin)
6.Parantaja
Lauman yrttitietoinen kissa, joka huolehtii lauman terveydestä
7.Soturi
Oppilasiän suorittanut täysivaltainen jäsen
8.Oppilas
Yli 4kk kissa, joka opiskelee tullakseen soturiksi
9.Pentu
Alle 4kk, emostaan riippuvainen pentu

Niihin liittyvät nimet:
Arvoasteikon saa selville kissan nimen perässä olevasta sanasta:

Alfa-> -Tähti(Star)
Alfa 2-> -Kuu(Moon)
Varajohtaja-> -Viiksi(Whisker)
Parantaja-> -jokin yrtti
Soturi-> -mikä vain paitsi Tähti, Kuu, Viiksi, Tassu
Oppilas-> -Tassu (Paw)
Pentu-> pelkkä nimen etuosa

Arvoasteikon muutokset:
Kun kissa on saanut tarpeeksi pisteitä hän voi ehkä siirtyä arvoasteikolla ylemmäs. Siihen tarvitaan tiettyjä ominaisuuksia:
Alfa
~Lauman tai vanhan alfan valitsema
Alfa2
~Alfan kumppani
Varajohtaja
~Alfan valinta
Vanhin
~Soturi joka yli 12v.
Parantaja
~Parantajakoulutus
Soturi
~Vähintään 2v. kissa, jolla kaikki laki- ja taistelupisteet, sekä väh. 50p. Oppinut eläimet 1-6, suoriutunut arvioinnista ja muuten valmis soturiksi
Oppilas
~4kk ikä
Pentu
~Syntymästä 4kk asti

Tehtävät:
Kissojen on jaettava jokapäiväiset tehtävät tasan, jotta jokainen osallistuu klaanin ylläpitämiseen omalla panoksellaan. Alfa määrää aina jonkun tehtävän johtoon ja loppujen on kuunneltava ja seurattava johtajaa.

  • Saalistus = Kissojen on saatava ruokaa ja ne, jotka ovat saalistusvuorossa, metsästävät niin kauan kuin jaksavat ja kantavat saamansa saaliit leiriin. Ennen muiden ruokkimista ei ole lupaa itse syödä. Vaikkei tehtävänä olisikaan saalistusta, saalista ei saa itse metsästää itselleen, vaan se on tuotava leiriin. -"Ensin lauma, sitten sinä!"
     
  • Partio = Partioita, eli reviirintarkastusryhmiä on kaksi, aamu- ja iltapartio. Partion johtaja kiertää parhaaksi näkemällään tavalla reviirin ryhmänsä kanssa ja katsoo, ettei mikään tai kukaan ole ylittänyt rajaa. Myös hajumerkkien vahvistaminen kuuluu partiolle.
     
  • Pentuvahti = Jonkun on aina vahdittava alle oppilasikäisiä pentuja. Yleensä tehtävän hoitavat emot vuorollaan, etenkin jos pesässä on imeväisiä pentuja, eli pentuja jotka juovat yhä maitoa, mutta muuten tehtävään soveltuu kuka tahansa naaras.
     
  • Yövahti = Kissojen on oltava alati valppaita ja suurimman osan nukkuessa yöllä, on jonkun vahdittava leiriä koko yö. Kun vahtiin on määrätty kaksi kissaa, saavat vahtijat päättää, valvovatko yhdessä koko yön, vai vaihtavatko vuoroa puolivälissä.

 
(©Kani_fani)

Kissalaki:
Kissoilla on perinteitä ja kriteereitä, joiden pohjalta jokainen lauma on luonut omat sääntönsä, joita tulee noudattaa! Neljä Revontuliklaanin luomaa lakia, ovat ehdottomia ja niitä tulisi jokaisen kunniakkaan kissan käyttää:

  • Ole uskollinen klaanillesi
    -Olet osa kyseistä laumaa, etkä saa elää samaan aikaan muualla (esim. toisessa laumassa/kaksijalkalassa).

     
  • Pidä klaanin asiat salaisuutena toisille
    -On hyvin tärkeää, että vihollislaumoilta pysyvät visusti salassa lauman etenkin heikkoudet, sekä mikään, mikä voisi aiheuttaa klaanille ikävyyksiä.

     
  • Kerro kaikki epätavallinen
    -Lauman, ja etenkin alfan on tiedettävä, mikä laumassa, tai reviirillä tapahtuu jotain tavallisuudesta poikkeavaa, jotta kaikkeen voidaan varautua.

     
  • Ensin tulee klaani, sitten sinä
    -Saalistaessa saalistetaan ensin laumalle, sitten itselleen. Kissan tulee myös suojella laumaansa ja sen jäseniä henkensä uhalla, eikä kunniakas soturi pelkää kuolla laumansa puolesta.

     
  • Valmis emoksi
    -Naaraat tulevat sukukypsiksi jo 1-vuotiaina, mutta on lain vastaista saada pentuja ennen soturi-ikää. Myös parantajien on kiellettyä hankkia pentuja.

 

Seremoniat:
Kun kissa siirtyy elämässä eteenpäin, pidetään juhlat, eli seremonia. Seremoniassa kaikki kissat, jotka voivat kävellä, kokoontuvat Alfa-kiven eteen ja Alfan kanssa kivelle tulee Alfan mahdollinen kumppani. Kolmanneksi Kivelle astuu se kissa, joka siirtyy elämässä seuraavaan vaiheeseen (Mikäli kissoja on monta, he astuvat kivelle vuorotellen). Jokaisen seremonian jälkeen lauma toistaa muutaman kerran kissan/kissojen uutta/uusia nimeä/nimiä hurraten. Seremoniat ovat AINA auringonkuoleman jälkeen, jotta Revontuliklaanikin on parhaiten läsnä.

Pentuseremonia:

Kokooontuminen Alfa-kiven ympärille ja kivelle astuvat Alfat. Sen jälkeen kivelle tulee kaikki pennut, jotka saavat nimensä, sekä heidän emonsa. Emo saa päättää ketkä kantavat tämän pennut alfakivelle, sen lisäksi että kantaa itse yhtä pentua (Muut kantajat eivät jää kivelle). Tässä seremoniassa pennut saavat nimensä ja aina nimen saatuaan, niiden emo nuolaisee kunnioittavasti alfan leukaa ja kiittää pentujensa hyväksymisestä laumaan (Tämä tapahtuu aina pennun pään yli).

Oppilasseremonia:

Kuten aina seremonioissa, me alfat hyppäämme Alfa-kivelle yhdessä nimettävien kanssa vuoroin ja kaikki muut seisovat Alfa-kiven ympärillä.  Jokaiselle pennulle pidetään vuorotellen puhe ja oppilaalle annetaan mestari, joka siirtyy väkijoukosta uuden oppilaansa rinnalle. Molemmat vakuuttavat oppivansa, ja opettavansa kunniallisesti, jotta oppilaasta tulisi täysivaltainen ja kunniakas soturi. Tämän jälkeen oppilas saa uuden nimensä ja tämä saa luvan osoittaa kunnioitusta opettajalleen nuolaisemalla tämän lapaa. Kaksikko siirtyy Alfakiven juurelle odottamaan mahd. muiden oppilaiden nimeämistä ja ottavat suosionosoitukset yhdessä vastaan.

Soturiseremonia:

Soturiseremoniassa Alfa-kivelle nousevat aluksi vain Alfat. Seuraavaksi nykyiset oppilaat, jotka vaihtuvat sotureiksi astuvat vuoroin kivelle kutsuttaessa ja luovuttavat mestarinsa. Jokaiselle lausutaan muutama sana heidän oppilasiästään ja uudesta kunniakkaasta soturi-iästä. Oppilas lupaa noudattaa soturilakia ja laumaansa hengellään ja tällöin oppias saa uuden nimensä soturina. Uusi soturi odottaa Alfa-kiven juurella muita nimettäviä ja taas soturit ottavat yhdessä kunnianosoitukset vastaan.

Alfaseremonia:
Kun alfa on kykenemätön enää johtamaan laumaansa (Täyttäessään 12v, loukkaannuttuaan, kuoltuaan tai pettäessään lauman) Hän valitsee seuraajansa (Pettämis-/kuolemantapauksessa varajohtaja ja lauma valitsevat).

Alfa istuutuu varajohtajan kanssa kiven eteen ja lauma istuu hiedän edessään. Alfa lausuu arvokkaasti kiitoksensa laumalle, ja selittää selkeästi lauman tarvitsevan paremman johtajan. Hän vakuuttaa miettineensä valintaa tarkkaan yhdessä varajohtajan kanssa ja hän kutsuu kyseisen kissan eteensä.  Tuo kissa istuutuu ja Alfa lausuu “Minä (Oma nimi) olen päättänyt (Varajohtajan nimi) läsnäollessa nostaa sinut asemaani. Tämän jälkeen sinulla on oikeus johtaa laumaasi rehellisesti, Revontuliklaanin avustuksella. Tästä lähtien sinä,(Nimi) olet Wood Rosen uusi johtaja, alfa, päällikkö ja uusi alfanimesi olkoon(Uusi nimi)!
Alfa kumartaa niin syvään, että kuono koskettaa maata, ja laumaa seuraa esimerkkiä. Revontulikalaanin voima virtaa uuteen alfaan ja tämän kautta kissaan suurella voimalla ja kissa tuntee itsensä vahvaksi ja oikeudenmukaiseksi. Sen sijaan vanha alfa on menettänyt alfan asemansa.
Lauma nousee ja uusi alfa hyppää Alfa-kivelle ja kiittää vanhaa johtajaa asemastaan. Tämän jälkeen hän vakuuttaa laumalleen, että tulee Revontuliklaanin tahdon mukaisesti johtamaan ja ohjaamaan heitä, kunnes on hänen aikansa luovuttaa paikkansa seuraajalleen.  Alfa kajauttaa lujimman ylistysmaukunsa mitä saa ja lauma osoittaa suosiotaan hurraten johtajansa uutta nimeä.

Vanhimmaksituloseremonia:
Kun kissa on viimein tullut soturielämänsä päähän, hänen on aika siirtyä ansaittuun lepoon. Kissasta pidetään huolta ja usein oppilaat saavatkin tehtäväkseen vanhoista huolehtimisen. Kissa saa sellaista kunniaa, jota ei vielä koskaan ennen ole saanut.

Alfa kutsuu lauman koolle ja tämä kutsuu soturin eteensä. Soturin saavuttua Alfa lausuu tälle kunnioittavat sanat tämän palveluksista ja kokemuksista, sekä vakuuttaa, että hän on ansainnut paikkansa kunniakkaiden klaaninvanhinten keskuudessa.
Tämän jälkeen alfa istuutuu ja nyökkää istuvalle soturille. Lauma kumartaa hiljaisuudessa ja soturi tuntee, kuinka Revontuliklaani hellin ottein vie häneltä soturin taakan harteilta.
Alfa nostaa päänsä ja samoin myös lauma. Alfa katsoo vanhinta silmiin kiitollisena. Tästä merkistä lauma ja alfa alkavat maukua ylistävästi vanhimmalle.

Parantajaseremonia:
Joillekkin kissoille soturin elämä ei syystä tai toisesta sovi. Syy voi olla synnynnäinen-, loukkaantumisvamma tai ihan vain haluttomuus tulla soturiksi. Tällöin kissasta voi tulla esim. parantaja. Parantajan elämä ei ehkä ole yhtä jännittävää, kuin soturien, mutta vähintään yhtä tärkeää. Jos ei olisi parantajaa, ei olisi suurinta osaa sotureistakaan.

Alfa kutsuu lauman koolle ja kertoo seremonian syyn. Tämän jälkeen valittu kissa kutsutaan kivelle.
Alfa kysyy kissalta onko tämä valmis uppoutumaan parantajan vaikeaan, stressaavaan, mutta tärkeään tehtävään loppuelämäkseen, joka edellyttää esimerkiksi velvollisuuden olla hankkimatta pentuja ja hoivaamaan laumaa parhaansa mukaan.
Uuden parantajan myönnyttyä, tämä tuntee Revontuliklaanin antaman vastustuskyvyn virtaavan itseensä.
Tämän jälkeen Alfa kertoo parantajan uuden nimen ja kissa kääntyy klaaniaan kohti näytille ja kaikki ylistävät uutta parantajaansa.

(Siinä seremoniat, joita kissat tulevat tapaamaan!)

Kuolema:
Jokaiselle tulee aika, jolloin on aika siirtyä Revontuliklaanin hoiviin ja jättää raskas elämä maan päällä taakseen. Kun aika koittaa, on tapahtumassa tietyt rituaalit:

Murheellinen Alfa kutsuu lauman koolle. Tätä ennen vainajalle läheiset kissat ovat kantaneet tämän Alfakiven eteen ja asetelleet hänet levollieen kylkiasentoon. Alfa lausuu kunnioittavat ja ikävöivät sanat kuolleen kissan kunniaksi, muistoksi ja tämä laskeutuu kiveltä muut kivelläolijat perässään ja asettuu istumaan vainajan taakse. Hän kuiskaa hyvästinsä menehtyneen korvaan ja nuolaisee tätä. Sitten hän nostaa päänsä ja pyytää raskain mielin Revontuliklaania vastaanottamaan vainajan hengen ja pitämään hänestä huolta. Näiden sanojen jälkeen Alfa poistuu ja kissat käyvät yksitellen hyvästelemässä klaanitoverinsa. Mikäli vainajalla oli pentuja, nämä saavat viettää kissan luona yhden yön surren. Aamun koittaessa valitut kollit kantavat kissan pois ja hautaavat muiden haudattujen kissojen joukkoon.

Jos tahtoo pois laumasta:
Kun kissa on saanut soturinimensä, hän saa aina päättää, jääkö laumaansa, lähteekö perustamaan oman lauman, liittyykö toiseen laumaan, vai elää erakkona. Kissan on kuitenkin oltava soturilain mukaan uskollinen ainoastaan omalle klaanilleen.

Pisteet

Kun kissa oppii jotain, hän saa siitä pisteitä. Kun pisteitä kertyy tarpeeksi, kehitysastekin nousee.
Tässä pisteitä jotka saa mistäkin tapahtumasta oppilasiässä:
-Taistelu: =15p.
~Tappelu: 5p.
~Väistö: 4p.
~Puolustus: 2p.
~Kaksi vastaan yksi: 1p.
~Tekniikat + arat paikat: 2p.
-Lait: 5p.
~Revontuliklaanin tarina 1p.
~Revontuliklaanille maukuminen 1p.
~Partio 1p.
~Arvot + nimet 1p.
~Kissalaki 1p.